Читај ми!

Захтев опозиције да се казни посланик СНС-а због сексуалних алузија и вређања народних посланица

Више посланичких клубова у Скупштини Србије осудило је, како су навели, брутално насиље и вређање народних посланица, саопштила је Народна странка. Траже да се посланику СНС-а Далибору Шћекићу одузме имунитет и мандат народног посланика, због "секстичких алузија".

Како се наводи у саопштењу, у току трајања седнице Народне скупштине, у моменту излагања  посланице Татјане Манојловић, дошло је до бруталног насиља и вређања народних посланица.

"Наиме, народни посланик СНС-а Далибор Шћекић је конклудентним радњама (сексистичким алузијама), језиком и устима на веома јасан знак показивао одређену вољу, којом је више него јасно почињено насиље над народним посланицама", наводи се у саопштењу.

Оцењују да је то непристојно, дрско и безобзирно понашање из чл. 8 Закона о јавном реду и миру којим се вређа морал грађана.

Напоменули су да ово није први пут да Шћекић на све могуће начине вређа и омаловажава народне посланице.

"Како председник Народне скупштине Владимир Орлић на сугестије народних посланица није реаговао, захтевамо да се посланику Шћекићу одузме имунитет и мандат народног посланика", наводи се у саопштењу.

Овакво опхођење - насиље над народним посланицима најоштрије су судили посланички клубови Народне странке, Демократске странке, Морамо-заједно, Не давимо Београд, Заветника, Српске коалиције Нада, Двери, Странке слободе и правде и Нове демократске странке Србије.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво