Читај ми!

Хил: Бизарна питања потиснула битна

Амбасадор САД у Београду Кристофер Хил рекао је да је разочаран што је у вези са питањем Косова и Метохије дозвољено "да бизарна питања потисну она битна, јер нису забавна као она о таблицама".

Кристофер Хил је на Безбедносној конференцији у Београду рекао да је, када се вратио на Балкан био изненађен што је питање Косова и Метохије остало на истом нивоу и да је као каријерни дипломата био разочаран.

"Наша аспирација би требало да буде има ли будућности за српску заједницу на Косову, не о таблицама и шта су аспирације и која су правила. Дозволили смо битним питањима да се гурну у страну, јер нису забавне као прича о таблицама", рекао је Хил, преноси Косово онлајн.

Рекао је и да би волео да је шеф преговарачког тима у дијалогу са Београдом Бесник Бисљими у Београду и да учествује на конференцији као што је било планирано, али је указао на то да "и српски преговарач има проблема кад иде на Косово".

Бисљими, који је у Београду требало да учествује на два скупа, рекао је јуче да му је полиција пред Београдом рекла да се врати "из безбедносних разлога".

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво