Читај ми!

Вучевић: ГО СНС-а једногласно усвојио предлог за састав нове владе, седница Скупштине највероватније у уторак

Потпредседник Српске напредне странке Милош Вучевић рекао је на конференцији за новинаре после седнице Главног одбора СНС-а да је Главни одбор једногласно усвојио предлог за састав нове Владе. Вућевић је рекао и да би седница Скупштине Србије о избору нове владе требало да буде сазвана за уторак, 25. октобар.

Милош Вучевић је рекао да се очекује да седница Скупштине Србије буде заказан за уторак и да ће се тад Ана Брнабић изложити свој експозе.

Навео је да је на седници била једна отворена дискусија, али да је било суштински исте жeље да Србија добије владу која ће изнад свега да води рачуна о интересима Србије.

"Верујем да ће Влада у народном периоду бити достојна задатака да ће бити партнер са председникм Републике и да ће бити доступна народним посланицима, да се дискутује али да то буде усмерено ка очувању националних интереса", напоменуо је Вучевић.

Напоменуо је да је поносан што је СНС имао капацитет да предлаже и људе који не долазе из странке, и да је СНС предложио највећи број жена.

"Тиме показујемо да смо спремни да даље демократизујемо друштво, да се мењамо на боље, да одговарамо на изазове пред нама, који неће бити лаки, да чувамо Србију", рекао је Вучевић.

Вучевић је рекао да је Председништво СНС-а овластило мандатарку Ану Брнабић да до сутра ујутру извести о кандидатима за ресор информисања и телекомуникација и за јавна улагања.

"Нисмо улазили у то да ли ће то бити кадрови СНС или нестраначке личности, или коалиционих партнера. Мислим да ће бити, ако ја могу да кажем уз једну ограду, комбинација кадрова из странке и да ће бити људи који можда припадају некој другој странци, могуће да ћемо видети двојицу министара без портфеља. Видећемо. То је нешто што ће бити познато сутра пре подне", навео је Вучевић.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво