Читај ми!

Амбасадори Квинте и ЕУ код Вучића: Делимо забринутост због могућег угрожавања стабилности

Председник Србије Александар Вучић примио је амбасадоре земаља Квинте – САД, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и шефа Делегације ЕУ у Србији. Амбасадори су уручили Вучићу заједнички документ у којем изражавају "забринутост због могућег нарушавања стабилности у региону".

Александар Вучић је амбасадоре земаља Квинте и шефа Делегације ЕУ примио на њихов захтев, саопштено је из председникове Службе за сарадњу са медијима.

Како се наводи, амбасадори су Вучићу уручили заједнички документ у коме изражавају забринутост због могућег нарушавања стабилности у региону, а уочи истицања рока за пререгистрацију возила са српским таблицама на Косову и Метохији.

Председник је рекао да дели забринутост због могућих тензија, додавши да је Србија посвећена дијалогу као начину за решавање отворених питања, на корист Срба и Албанаца који живе на Косову и Метохији, не угрожавајући своје државне и националне интересе.

Указао је на то да су досадашње напетости настајале због једностраних потеза Приштине, као и на то да Приштина не поштује одредбе Споразума о слободи кретања, закљученог уз посредство ЕУ.

У саопштењу се наводи да су амбасадори Квинте и шеф Делегације ЕУ захвалили председнику Вучићу на конструктивном ангажовању Србије у испуњавању Мапе пута за примену споразума о енергетици, као дела дијалога са Приштином.

Састанак је делом био посвећен и дешавањима у региону, као и кретањима на глобалној сцени.

Након састанка, Вучић је на Инстаграму написао да је са амбасадорима Квинте и ЕУ имао озбиљне и за Србију суштински важне разговоре.

"Упркос свим изазовима настављамо да водимо одговорну политику која чува мир и националне интересе наше земље, да штитимо слободарски дух и самосталност Србије и увек и свима говоримо истину", навео је Вучић на Инстаграм профилу "Будућност Србије".

Састанку је присуствовао и директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво