Читај ми!

Билчик са посланичким групама у Скупштини Србије

Завршени састанци представника посланичких група у Народној скупштини са изасалаником Европског парламента за Србију Владимиром Биличиком.

Са Билчиком су у Дому Народне скупштине разговарали представници владајућих, али и већине опозиционих странака.

Билчик је јуче разговарао са посланицима владајућје већине из Српске напредне странке, али и Социјалистичке партије Србије, као и са представницима опозициције, посланицима Странке слободе и правде и Демократске странке.

Разговоре је данас наставио са представницима Зелено-леви клуб, Не давимо Београд, Морамо, као и са посалницима ПОКС-а.

Известилац Европског парламента за Србију састао се у току дана и са посланицима Савеза војвођанских Мађара и представницима посланичког клуба Европски региони.

Копредседник странке Заједно Небојша Зеленовић рекао је, после састанка са Билчиком, да је "неодрживо да се Србија не одреди према чињеницама у вези са руском агресијом".

Зеленовић је новинарима пренео да ће странка Заједно настојати да тему позиције Србије према Русији постави као најважнију тему у друштву и да се о томе разговара у парламенту.

Указао је да је важно да грађани знају да се Србија налази у врло деликатној ситуацији и да треба да се направи стратешки договор са ЕУ око европских интеграција.

Представници посланичке групе Зелено-леви клуб, Не давимо Београд, Морамо после састанка са известиоцем Европског паралмента за Србију казали су да су разговарали о стању демократије у Србији, изборним условима, функционисању парламента, али и стању у медијима.

Шеф посланичке групе Радомир Лазовић рекао је Танјугу после састанка да су указали на најважније ствари које посланици тог клуба виде у раду парламента,али и на то да медији не раде адекватно свој посао.

Заменица шефа посланичке групе Биљана Ђорђевић казала је да да су упознали Билчика с проблемима које су уочили током изборне кампање, с одуговлачењем у објављивању резултата избора и са тренутном ситуацијом у вези с формирањем владе. 

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи