Читај ми!

Петру Петковићу забрањена посета КиМ

Директору Канцеларије за КиМ Петру Петковићу забрањено је да данас посети КиМ, сазнаје РТС. Јасно је да Приштина не жели наставак договора са Београдом, рекао је Петковић.

Петар Петковић је на Крстовдан требало да отвори трг невино страдалој браћи Милић у Косовској Митровици и посети нападнутог српског младића Немању Митровића у болници у том граду.

То је девета посета по реду која му је забрањена од почетка прошле године.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти несвесно открио своје ратоборне планове поручивши да је разлог за евентуалне сукобе на Косову и Метохији то што Србија не признаје једнострано проглашену независност своје јужне покрајине и не дозвољава Приштини пријем у међународне организације, наводи се у саопштењу.

"То је ништа друго до претња ратом и порука да ће Приштина посегнути за оружјем како би приморала Београд да призна такозвано независно ''Косово''. Истовремено док плаши своје сународнике и свет некаквом измишљеном војном претњом Србије, Курти на северу Косова и Метохије размешта и укопава тешко наоружане припаднике специјалних снага полиције и шаље патроле незаконито формираних 'Косовских безбедносних снага', паравојске формиране противно Резолуцији 1244 Савета безбедности УН", рекао је Петковић.

Претходно, Петковић је нагласио да Приштина која му забрањује да уђе на КиМ најдиректније гази и крши споразум о званичним посетама.

"Посету сам на време најавио и у складу са свим процедурама. Јасно је да Приштина не жели нормализацију односа када ми као главном преговарачу Београда, не дозвољавају улазак на КиМ. Јасно је да Приштина не жели наставак договора са Београдом", изјавио је Петковић за ТВ Мост.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво