Читај ми!

Вучић се састао у Њујорку са Борутом Пахором и Тањом Фајон

Председник Србије Александар Вучић сусрео се у Њујорку са председником Словеније Борутом Пахором и министарком спољних послова Словеније Тањом Фајон током последњег дана учешћа на 77. заседању Генералне скупштине Уједињених нација.

"Кратак сусрет са Борутом Пахором и Тањом Фајон на маргинама последњег дана #УНГА77, током којег смо разменили утиске о заседању и разговарали о регионалним питањима", објавио је Вучић на Инстаграму профилу "buducnostsrbijeav".

Председник Србије састао се претходно у Њујорку са заменицом државног секретара САД Викторијом Нуланд на маргинама Генералне дебате 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација.

Вучић се данас у Њујорку састао и са председником Гвинеје Бисао Умаро Сисоко Умбалом. скупштине УН.

Каже да су се сагласили да је постојећа глобална криза право време да се подсетимо темељних начела на којима су засноване УН, од којих је једно од најважнијих неповредивост територијалног интегритета и суверенитета земаља чланица, на чему Србија инсистира и за шта се доследно бори у међународној политичкој арени.

"Договорили смо се да ојачамо и интензивирамо политички дијалог, заснован на полазиштима узајамног поштовања и уважавања на којима је својевремено настао и Покрет несврстаних земаља, будући да је Србија искрено посвећена обнављању и надоградњи односа са афричким земљама на принципу равноправности и међусобног разумевања", објавио је Вучић на инстаграму.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво