Читај ми!

Покрет Слободна Србија постаје део Демократске странке

Покрет Слободна Србија интегрисаће се у Демократску странку, саопштио је председник ДС-а Зоран Лутовац, наводећи да је таква одлука донета у оквиру припрема те странке за нове изборе.

На седници Главног одбора Демократске странке, Зоран Лутовац је рекао да ће се ПСС интегрисати у ДС, по моделу који је већ примењиван са другим организацијама - Демократски центар, Отпор, Удружење грађана Саше Пауновића.

Одлука о спајању ПСС са ДС биће изгласана у делу седнице која је затворена за јавност.

Лутовац је у отвореном делу седнице рекао да је ДС почела са припремама за локалне изборе, које ће се, каже, у наредним месецима интензивирати.

Лутовац је говорио и о актуелној политичкој ситуацији, уз поруку да је важно да у Србији постоје јака опозиција и слободни медији, јер, како тврди, живимо у "епохи огољене Вучићеве пропаганде".

"Србији је потребна нова гарнитура људи на власти", поручио је Лутовац и навео да ће се посланици ДС посветити томе да се парламенту врати достојанство.

"Тражићемо да се води расправа у корист грађана, а не у име тајкуна. Борба против корупције и криминала мора бити у фокусу наше пажње", рекао је Лутовац.

Из Покрета Слободна Србија за Танјуг кажу да је у политичкој борби важно укрупњавање, као и да је ПСС идеолошки и програмски сродна организација ДС.

"Само јака ДС може да смени овај режим и ово је резултат раније блиске сарадње две организације", рекла је Лидија Мартиновић из ПСС.

ПСС је формиран 1. фебруара 2020. године и чини га део бивших чланова Покрета слободних грађана (ПСГ).

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво