Читај ми!

Габријел Ескобар у Приштини, разговарао са Вјосом Османи

У Приштини борави амерички изасланик за Балкан Габријел Ескобар који се састао са председницом Вјосом Османи, а имаће састанак и са председницима опозиционих странака. Сутра му се у посети придружује и изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

У саопштењу кабинета Вјосе Османи, издатом након састанка са Габријелом Ескобаром, наводи се да су разговарали о дијалогу и најновијим дешавањима на северу КиМ.

Османијева је рекла да су одлуке Приштине у складу са Бриселским споразмом и навела да су све инстутиције у Приштини у сталној комуникацији са страним партнерима.

У том саопштењу, реч компромис се не помиње.

Изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак биће у Приштини сутра, када ће у друштву Ескобара разговарати са Вјосом Османи, Аљбином Куртијем и представницима опозиције.

У четвртак Лајчак и Ескобар одлазе у Митровицу где ће се састати са представницима Срба.

Упоредо са њиховом шатл дипломатијом, у Звечану ће сутра заседати одборници скупштина четири општине на северу, а након најава да српски представници могу да крену у напуштање косовских институција уколико не дође до компромиса.

Посета Ескобара и Лајчака наставак је живе дипломатске активности како би се пронашло одрживо решење, прихватљиво и за Приштину и за Србе на северу Косова који не прихватају мере владе о издавању документа који би заменио српску личну карту и пререгистрацији возила српских таблица на локалне.

Све очи, дакле, упрте су у посету Ескобара и Лајчака Приштини и Београду, у очекивању ефеката њихове дипломатије. 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво