Читај ми!

Вучић: Садржајан разговор са Хилом, поновио сам позицију Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Сједињених Држава Кристофера Хила, са којим је разговарао о актуелној ситуацији у региону, посебно након последње рунде дијалога Београда и Приштине, одржане прошле недеље у Бриселу, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима председника Републике.

Председник Вучић је појаснио амбасадору Хилу ставове Србије које заступа у дијалогу са Приштином, учествујући у њему одговорно и конструктивно. Рекао је да Србија озбиљно приступа проналажењу решења за актуелну кризу изазвану једностраним потезима Приштине.

Председник Вучић је амбасадору Хилу пренео да Срби који живе на КиМ безусловно траже формирање Заједнице српских општина, наводи се у саопштењу.

Указујући на тензије које постоје на КиМ, Вучић је рекао да је важно да се Приштина придржава договора да косовске специјалне снаге могу да пређу на север само уз сагласност НАТО-а и градоначелника четири општине у којима живе Срби.

Председник Вучић и амбасадор Хил разговарали су и о билатералној сарадњи Србије и САД, закључује се у саопштењу.

Вучић је на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav" навео да је имао конкретан и садржајан разговор са амбасадором Хилом о ситуацији након последње рунде разговора у Бриселу.

"Поновио сам доследну позицију Србије која наставља да улаже све напоре у циљу налажења компромисног решења ради одржања мира и стабилности", навео је председник Вучић.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво