Читај ми!

Вучић: Тежак дан је за нама, надам се да неким чудом постигнемо компромисно решење

Председник Александар Вучић рекао је да је био тежак дан у Бриселу, али и да ће да се суздржи од свих коментара. Наставићу да се борим за мир и стабилност, oбратићу се јавности у наредних 48 сати, рекао је Вучић.

"Тежак дан је за нама, био је тежак дан за све грађане и целу нашу земљу. Не могу да кажем да је успешно завршен, али се уздржавам од других коментара јер се надам да је могуће да неким чудом да постигнемо компромисно решење. Зато ћу наставити да се борим за мир и стабилност", рекао је Вучић у поруци на Инстаграму.

"Боримо се за мир и стабилност и за нашу земљу и једва чекам да се вратим у Србију", рекао је Вучић после разговора у Бриселу.

После разговора делегација Београда и Приштине у Бриселу обратио се и високи представник за спољне послове ЕУ Жозеп Борељ, који је рекао да је тема састанка представника Београда и Приштине у Бриселу била о "одговорности оба лидера", као и да није био у питању нормалан састанак. Истакао је да на данашњем састанку није постигнут договор.

Борељ је додао да је Вучићу и Куртију рекао да је реч о састанку руковођења кризним ситуацијама и да су обојица разумели да не постоји алтернатива дијалогу, пренео је Ројтерс.

Након данашњих разговора, који нису резултирали договором, директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић рекао је да ће Вучић остати у Бриселу и данас после подне, а да ће се сутра обратити јавности у Србији. 

Разговори Београда и Приштине на највишем нивоу започели су јутрос у 10 часова у Бриселу, а током дана је било више састанака.

 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво