Читај ми!

И сутра консултације о конститутивној седници парламента, део опозиције би Лутовца за потпредседника

У Скупштини Србије одржан је састанак председника парламента Ивице Дачића са представницима изборних листа које су придобиле поверење грађана на изборима 3. априла, како би се припремила конститутивна седница новог сазива Скупштине. Договорено да се консултације наставе сутра.

На данашњем састанку, део опозиције, односно група од 35 посланика будућег сазива парламента, из Народне странке, Демократске странке, Заједно и Не давимо Београд, саопштила је да ће предложити председника ДС-а Зорана Лутовца за потпредседника Скупштине.

Будући посланик Заветника Никола Драгичевић рекао је да се на састанку разговарало о томе да у понедељак буду верификовани мандати нових посланика, који ће затим положити заклетву, а да се седница настави у уторак, када ће се бирати председник, потпредседници и генерални секретар Скупштине.

Рекао је да ће сутра у 12 сати бити одржан још један састанак на којем ће се разговарати о техничким стварима, као и о томе колико ће потпредседника имати будући сазив парламента.

Навео је да ни данас, а ни сутра неће бити речи о конкретним именима за функције у Народној скупштини.

"Састанак је прошао без тензија, уз међусобно уважавање свих", рекао је Драгичевић и додао да ће Заветници делегирати своје људе за радна тела Скупштине, и да би им било драго да имају председника у неком од њих.

Будући посланик из покрета "Не давимо Београд" Радомир Лазовић каже да се данас разговарало о учешћу посланика у телима Скупштине Србије, а на питање да ли је договорено да у понедељак буде само полагање заклетве посланика, а да се седница настави у уторак, одговорио је да то није договорено.

Додао је да је један од предлога владајуће већине био да се "одмах иде са предлозима".

"Али, то ћемо видети сутра на консултацијама", рекао је Лазовић.

Будући посланик дела коалиције "Морамо" Александар Јовановић Ћута рекао је, одговарајући на питање да ли ће гласати за предлоге владајуће већине за председнике и потпредседнике Скупштине, да "ни у ком случају неће подржати владајућу већину".

Додао је да је њему најважније да парламент крене да ради, да се предложи и дискутује о закону о забрани експлоатације литијума.

Такође, наводи и да ће свим посланицама бити подељено 250 листића на којима ће моћи да одговоре на питање да ли су за Рио Тинто и експлоатацију литијума или против тога.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво