Читај ми!

Вучић: Гледамо да повећање цена струје и гаса не буде више од 10 посто;  Три пута сам покушао да одем у Јасеновац

Председник Александар Вучић рекао је да се српске власти труде да повећање цена струје и гаса за становништво не буде више од 10 одсто. Напоменуо је да је суштински задовољан разговорима које је водио са странкама које су прешле цензус на изборима. Већина је разумела тежину ситуације са којом се суочавамо, не нашом кривицом. Не значи да смо се у свему сагласили, рекао је Вучић. Када је реч о забрани одласка у Јасеновац, каже да је ово било трећи пут да покуша да оде и ода пошту свим жртвама. Никада није било време за одлазак у Јасеновац, оценио је Вучић на конференцији за новинаре.

Председник Србије Александар Вучић, на конференцији за новинаре, упознао је јавност са забраном одласка у Јасеновац,  разговорима о Влади и осталим најактуелнијим темама.

 

Вучић је рекао да је задовољан разговорима које је обавио са представницима изборних листа, у оквиру консултација о мандатару нове владе, додајући да му се чини да је већина политичких странака разумела тежину ситуације са којим се суочавамо.

"Важно је да смо разговоре обавили, иако они не значе да смо се у свему сагласили и да по многиим питањима мислимо исто или слично, али смо могли да разговарамо, што је добро за спрску демократију", рекао је Вучић у обраћању јавности. 

Рекао је да ће мандатар за састав нове бити или са листе СНС-а, или евентуално са листе неког од коалиционих партнера, са којима би требало да се направи договор за 10-15 дана. 

Говорећи о енергетској ситуацији, председник је истакао да када буде дошло до повећања цене струје и гаса, да оно неће износити за становништво више од 10 одсто.

"Када буде било повећања цена, гледаћемо да то повећање цена електричне енергије и гаса не иде преко 10 одсто за наше становништво", рекао је Вучић.

Председник је упознао јавност и са забраном одласка у Јасеновац.

Навео је да се информација о томе да му је забрањен одлазак у Јасеновац прво појавила у хрватским медијима јуче ујутру, док из Србије није било реакције јер је наша земља желела да протестну ноту хрватском амбасадору упути у тишини. 

Вучић је рекао да што се нас тиче ми хоћемо да имамо цивилизовану комуникацију са Хрватском. "Немам проблем са тим што ме нечији медији не подносе", каже Вучић.

"Да бисте знали како да се понашате у будућности, морате да знате и шта се десило у прошлости. Биће промене и у образовном систему", рекао је Вучић. 

Оценио је и да је срамота да 81 годину од када је основан један од најстрашнијих нацистичких логора смрти у Европи, ниједан председник Србије није био у Јасеновцу.

"Рекао сам да желим да одем за време мандата да покажем поштовање према жртвама и покажем да нећемо заборваити српске жртве и јеврејске и ромске и свих других који су ту на монстроузан начин убијани", рекао је Вучић. 

Председник је, на питање новинара да ли има сазнања које су пренели грчки медији да су Грци уложили протест и Србији због тога што нису имали сазнања о товара у авиона који се срушио на северу Грчке, рекао да нема никаква сазнања о томе, али да не зна због чега би то урадили пошто је Србија испоштовала све процедуре и да је све чисто као суза. 

Председник Вучић завршио је консултације са представницима политичких странака

Вучић је јуче требало да приватно посети Јасеновац, међутим, то му нису дозволиле хрватске власти.

Та вест наишла је на бројне реакције. 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво