Читај ми!

Петковићу забрањен улазак на КиМ

Директору Kанцеларије за Kосово и Метохију Петру Петковићу приштинске власти су забраниле да посети КиМ. Он је требало да присуствује отварању трга у селу Горње Кусце у општини Гњилане, чију је изградњу финансирала Канцеларија за КиМ.

Петар Петковић је саопштио да на велики празник Петровдан Аљбин Kурти "наставља да се иживљава и гази све споразуме, поготово споразум о званичним посетама".

"Ја се налазим на прелазу Kончуљ, где ми је седми пут заредом забрањен улазак на простор Kосова и Метохије. Ја сам своју посету уредно и на време најавио, међутим Приштина ми забрањује улазак на простор Kосова и Метохије", навео је Петковић.

Рекао је и да је о забрани обавестио специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Притшине Мирослава Лајчака.

"Ако се овако Kурти односи према главном преговарачу у дијалогу, ако се мени, мимо свих споразума и договора, забрањује улазак на простор Kосова и Метохије, јасно вам је како се онда тек Приштина односи према српском народу на Kосову и Метохији, који сваки дан испашта због терора Аљбина Kуртија. Ја сам о кршењу овог споразума и понашању Аљбина Kуртија одмах обавестио господина Лајчака, представнике Европске уније и САД. Они су ми одговорили да је ово јасно кршење споразума, али и да се ради о некаквим техничким грешкама, због чега ја данас нисам могао да уђем на простор Kосова и Метохије", поручио је Петковић.

Истакао је да је чудно да се о техничким грешкама увек ради када су у питању Срби и представници Београда.

"Ја сам данас послао нову најаву и сутра у исто време ћу поново бити на прелазу Kончуљ, како бих се уверио да ли је реч о техничкој грешци или је реч о самовољи Аљбина Kуртија који жели на све начине да погази споразуме", закључио је Петковић. 

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво