Читај ми!

Вучић o чланству Србије у ЕУ: Све зависи од геополитичке ситуације

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се у Бриселу видело да, када је геополитички интерес ЕУ у питању, може да се добије статус кандидата и када ништа није урађено у смислу припреме за чланство.

Александар Вучић је на отварању аеродрома "Росуље", на питање да ли се слаже са министарком Јадранком Јоксимовић да би Србија могла за пет до седам година бити чланица ЕУ, изјавио да је реалиста, али да министарка добро зна односе у Унији.

"То зависи од политичке и геополитичке ситуације. Видело се сада да можете добити статус кандидата да у смислу припреме нисте ништа урадили, када је у геополитичком интересу ЕУ, а да они који су много више учинили као Северна Македонија, Албанија и БиХ нису добили ништа", објаснио је Вучић.

Додао је да није такав оптимиста као министарка, као и да се највише узда у сопствене снаге.

"Наш европски пут морамо да наставимо. Морамо да се уздамо највише у наше снаге. Показали смо да можемо својим радом, опстајући и остајући на европском путу, чувајући традиционална пријатељства, да земљу мењамо до непрепознатиљивости", рекао је Вучић.

Као примере, навео је аеродром "Росуље", који снажи инфраструктуру и који, као и ауто-путеви, потпуно мења слику Србије.

"Направили смо паметан потез и злато вратили у земљу"

Вучић је рекао да је Србија направила паметан потез, јер је златне резерве вратила у земљу, као и да ће наставити са куповином злата.

"Србија је куповала доста злата. Не верујем да ћемо ове године имати снаге да наставимо са великим куповинама, али нешто ћемо купити свакако", рекао је Вучић одговарајући на питање да ли је Србија и даље лидер у региону по количинама златних резерви и колико су оне важне имајући у виду нарастајућу светску кризу.

Истакао је и да је направљен паметан потез, јер су резерве злата повучене у земљу.

"Да ли сте видели шта су Русима урадили? Све паре, 300 милијарди у једном дану су им отели, ко зна шта ће коме да падне на памет у свету", навео је Вучић и додао да Србија зато не треба да брине, јер је злато враћено у земљу и под нашом је контролом.

Истакао је и да златне и девизне резерве расту и даље.

"Не можете ако нисте фискално стабилни да дајете 15.000 динара за 200.000 људи, повећавате плате и пензије, минималце", указао је Вучић.

Поновио је страховање од тога шта ће донети предстојећа зима јер се, каже, плаши да крај рата неће скоро доћи.

"Наше је да чувамо мир за себе и своју земљу и да се провучемо и преживимо, а да нам привреда напредује, да наставимо да радимо и градимо", рекао је Вучић.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво