СНС учествује на изборима у БиХ

Српска напредна странка учествоваће на октобарским изборима у БиХ, рекао заменик председника странке Александар Вучић у Бањалуци. Још није одлучено да ли ће странка наступити самостално или у коалицији.

Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је у Бањалуци да ће та странка учествовати на октобарским изборима у Босни и Херцеговини, али да још није одлучено да ли ће наступити самостално или у некој од коалиција.

"У којој год форми изађемо на изборе сви ће се изненадити резултатима", рекао је Вучић на конференцији за новинаре и додао је да СНС не намерава да на "политичком тржишту РС буде нечија икебана, већ да побеђује".

Вучић је рекао да ће о начину учешћа на октобарским изборима одлучити страначки органи СНС из РС у договору са страначким органима из Србије, додајући да је СНС из РС аутономна политичка странка која дели иста уверења и идеје са СНС-ом из Србије.

Како је оценио, досадашње деловање напредњака у РС је било "ниског интензитета, јер напредњаци нису хтели превише да се показују у јавности, већ су полако припремали формирање и јачање странке".

Говорећи о могућем уласку Драгана Калинића у СНС, Вучић је нагласио да тој странци може да приступи свако ко то жели, али да са Калинићем није било такве врсте контакта.

Заменик председника СНС-а је поручио да ће његова странка увек штитити територијални интегритет РС унутар БиХ и њене националне интересе, али да ће водити рачуна о њеној будућности, борити се против криминала и корупције и залагати се за боље економске и социјалне услове живота грађана.

СНС у РС је основан прошле године, а његов председник је Лука Кецман.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво