Читај ми!

Александар Шапић нови градоначелник Београда

Одборници Скупштине града Београда изабрали су кандидата СНС-а Александра Шапића за новог градоначелника. Његова заменица биће Весна Видовић.

Александар Шапић, први на листи "Александар Вучић – Заједно можемо све" на априлским изборима, изабран је на седници Скупштине града Београда за 68. градоначелника престонице.

За заменицу градонaчелника изабрана је Весна Видовић, такође из редова напредњака. Тајним гласањем изабрано је и 13 чланова Градског већа које је Александар Шапић предложио.

За чланове Градског већа изабрани су Милош Дангубић, Зоран Адамовић, Стева Марушић, Горан Спасојевић, Борис Бурсаћ, Вук Мирчетић, Александра Чамагић, Марија Лековић, Небојша Петровић, Ружица Белановић, Игор Мушић, Виолета Филип и Слободан Шолевић. 

Шапић и Видовићeва, као и 13 чланова градског већа изабрани су гласовима свих 57 одборника од 110 одборника који су гласали.

Опозициони одборници нису учествовали у гласању за нове градске челнике.

Шапић: Желим да Београд буде град шампион 

Новоизабрани градоначелник Александар Шапић изјавио је да ће учинити све да не прокоцка поверење суграђана који су гласали за листу око СНС, те да га радом оправда, као и да их ни на један начин не разочара.

У обраћању одборницима, рекао је да жели да Београд буде "град победник, град шампион".

"Желим да са ове говорнице поручим да ћу се једнако борити за интересе свих Београђана и да је моја обавеза да будем праведан градоначелник без обзира на било чију политичку националну или било коју другу припадност", поручио је Шапић.

Истакао је да време које проживљавамо – ратне, економске и политичке кризе – не би требало да буде нешто што ће нас уплашити, тe нагласио да ће питања снабдевања енергената, грејањa, јавног превоза бити најважнија питања.

"Све градске службе мораће да раде више и боље него до сада", изјавио је нови градоначелник.

Рекао је да нема одустајања када је реч о метроу, обилазници, новом Савском мосту, тунелу од Карађорђеве, Топчидерском тунелу, унутрашњем магистралном прстену, фабрикама о пречишћавању отпадних вода.

Навео је и да жели да подстиче различитости, да још више отвара Београда и да га чини местом у коме ће се свако осећати као код куће.

"Желим град најбољи од свих, желим град шампиона", рекао је Шапић.

Навео је и да ће његова врата увек бити отворена за све грађане, као и да је он спреман да чује све конструктивне предлоге. 

Председништво СНС-а у четвртак je већином гласова усвојило предлог Градског одбора странке у Београду да Шапић буде кандидат за градоначелника.

Александар Шапић је од 2009. до 2012. године био помоћник градоначелника Београда, а потом је десет година био на челу највеће општине у Србији – Новог Београда.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво