Читај ми!

Брнабићева са потпредседником Екваторијалне Гвинеје

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се са потпредседником Екваторијалне Гвинеје Тедором Обијангом Нгемом Мангеом. Брнабићева је изјавила да су пољопривреда и одбрана два најзначајнија поља сарадње и најавила да ће две земље потписати споразум о сарадњи у области одбране и наменске индустрије.

Премијерка Ана Брнабић је захвалила Мангеу на принципијелној подршци његове земље по питању очувања територијалног интегритета и суверенитета Србије истичући да је, упрскос многим притисцима, Екваторијална Гвинеја остала при томе да у потпуности поштује принципе међународног права и да не призна једнострано проглашену независност Косова.

"Хвала на том гесту који је био гест пружања руке за бољу и ближу сарадњу у будућности између наше две земље", рекла је Брнабићева. 

Премијерка је додала да ће бити размотрена и молба да се повећа број стипендија за студенте из Екваторијалне Гвинеје и изразила наду да ће бити настављени разговори о отварању Амбасаде Србије у тој земљи, као и амбсаде Екваторијалне Гвинеје у Србији.

"Постоји значајно интересовање српских компанија да учествују у даљем инфраструктурном развоју Екваторијалне Гвинеје и имплементацији развоја плана те афричке земље до 2035. године", рекла је Брнабићева. 

Она је навела да Екваторијална Гвинеја има добро искуство са српским грађевинским компанијама и додала је да је циљ да се та сарадња настави и додатно продуби.

Манге: Желимо да разговарамо са нашим пријатељима из Србије

Манге је рекао да свет трпи велику кризу изазвану ратом у Украјини, пре свега када је реч о храни, наводећи да Екваторијална Гвинеја увози храну и да скок цена представља велики проблем за становниство те земље који трпи због поскупљења основних животних намирница.

"Желимо да разговарамо са нашим пријатељима из Србије да ли можемо да дођемо до одређеног решења и како да обезбедимо одређене производе", рекао је Манге.

Захвалио је Влади Србије на одлуци да се успостави систем онлине виза што ће, каже, олакшати пословним људима посете тој земљи и додао да Екваторијална Гвинеја има велики потенцијал у области туризма и да онлине систем виза може да допринесе и развоју те индустријске гране у тој земљи.

Манге каже да је са премијерком разговарао и о проблему пиратерије са којим се суочава Екваторијална Гвинеја која, како каже, трпи тешкоће у погледу производње и транспорта производа те земље.

среда, 25. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи