Читај ми!

Вучић са министром спољних послова Грчке: Очекујемо повећање робне размене, као и више инвестиција

Председник Србије Александар Вучић примио је министра спољних послова Грчке Никоса Дендијаса са којим је разговарао о билатералним односима, регионалној и мултилатералној сарадњи, евроинтеграцијама, актуелној енергетској кризи, горућим геополитичким питањима, као и о рату у Украјини.

Председник Вучић је истакао да Србија придаје изузетан значај односима са Грчком, који су засновани на чврстом пријатељству, историјски потврђеној блискости и солидарности два народа, саопштено је из Председништва.

"Надамо се да ће четврти састанак Високог савета за сарадњу бити ускоро одржан. Истовремено очекујемо и даље унапређење економске сарадње, повећање обима робне размене, са циљем да она достигне милијарду евра, као и још веће присуство грчких инвестиција на тржишту Србије", нагласио је Вучић.

Током сусрета, двојица званичника разговарала су и о регионалној сарадњи. Председник Вучић је истакао да је за Републику Србију од кључног интереса очување стабилности и оријентација свих земаља региона ка што интензивнијој сарадњи у свим областима, јер само такав регион омогућава одржив развој и саме Србије.

Вучић је захвалио Грчкој на доследном ставу према поштовању суверенитета и територијалног интегритета Србије, као и на труду који улаже током председавања Процесу сарадње у југоисточној Европи, додавши да Србија високо цени и континуирану грчку подршку евроинтеграцијама Републике Србије и њено активно ангажовање на убрзању тог процеса.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво