Читај ми!

ДСС мења име у Нови ДСС, Милош Јовановић изабран за председника

Скупштина Демократске странке Србије усвојила је измене статута којом је предвиђена промена имена у Нова Демократска странка Србије, скраћено Нови ДСС, и усвојила је Декларацију о спољонополитичком положају и идентитету Србије под називом "Србија мора бити велика".

Декларација је значајна због одређивања положаја и улоге Србије у свету и мера је способности нашег народа и државе за историјско бивствовање, наводи се у саопштењу странке.

Декларацијом се предлаже додатно учвршћивање војне неутралности Србије и истиче опредељење странке да је потребна сарадња Србије са Европском унијом, али без пуноправног чланства попут европског економског простора.

Декларацијом је дефинисано да би увођење санкција Русији, између осталог, било у потпуној супротности са српским политичким и економским интересима и да је зато потпуно неприхватљиво.

На изборној седници Скупштине изабрано је ново руководство странке које ће предводити председник др Милош Јовановић.

Изабрано је и пет потпредседника од којих су Дејан Шулкић, Зоран Сандић, Предраг Марсенић и до сада обављали ту функцију, док су два нова потпредседника др Синиша Атлагић, професор на Факултету политичких наука и Урош Јанковић, досадашњи председник Извршног одбора.

Приликом предлога за избор Уроша Јанковића дата је предност фундаменталном начелу претпоставке невиности, независно од судског поступка који се тренутно води.

На Скупштини је изабрано и 85 чланова Главног одбора који ће на првој седници изабрати Председништво и Извршни одбор.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво