Читај ми!

Приштина: Чинимо све да обезбедимо подршку за чланство у Савету Европе

Председник Скупштине у Приштини Гљаук Коњуфца изјавио је након подношења иницијативе за чланство у Савету Европе да чине све што је могуће да обезбеде подршку. Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи изјавила је да је Приштина обезбедила подршку Литваније за чланство у СЕ.

Шеф кабинета министарке спољних послова привремених институција у Приштини Шар Јакупи објавио је на свом Твитер налогу да је министарка Доника Гервала лично поднела захтев за чланство у Савету Европе. Претходно је влада на електронској седници данас начелно одобрила иницијативу за подношење пријаве у тој међународној организацији.

Председник Скупштине у Приштини Гљаук Коњуфца изјавио је поводом иницијативе да чине све што је могуће да обезбеде подршку.

"Тамо имамо и делегацију која је стални представник Косова у парламенту, који редовно учествују на скупштини Савета Европе", рекао је Коњуфца приштинским медијима.

Османи: Обезбедили смо подршку Литваније

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи изјавила је да је Приштина обезбедила подршку Литваније за чланство у Савету Европе.

Османиjева се у Литванији састала са председником те земље Гитанасом Науседом, захваливши му на подршци за придруживање Савету Европе и НАТО-у, преносе медији у Приштини.

"Мислим да се слажете да су ове вредности угрожене од стране Русије, не само у Украјини, већ и шире. Раскрсница на којој се налазимо дефинисаће Европу у наредним годинама. Господине председниче, данас смо током састанка разговарали о чланству Косова у Савету Европе и НАТО-у и ЕУ, и хвала вам на подршци коју сте нам пружили. Ми смо захвални за државну изградњу Косова", рекла је Османијева.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво