Читај ми!

Без договора о таблицама у Бриселу, на снази остаје споразум из септембра

Директор Канцеларије за КиМ и главни преговарач Београда, Петар Петковић рекао је после данашњих разговора у Бриселу да ће споразум о таблицама од 30. септембра о режиму стикера и даље бити на снази.

То значи да се до проналажења трајног решења на високом нивоу режим стикера наставља, рекао је Петковић новинарима у Бриселу.

Петковић је навео да је у Бриселу разговарао са приштинском страном и да је огромна пажња била посвећена питању регистарских таблица.

Истакао је да је споразум од 30. септембра и даље на снази и да су то потврдили и ЕУ и специјални изасланик Мирослав Лајчак, као и да за шест месеци Приштина није изнела ниједан предлог.

"Хоћу да пренесем свим грађанима Србије и Србима на КиМ пред васкршњим празницима да сви треба да буду мирни и да нико не треба да брине", навео је Петковић.

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак позвао је главне преговараче да се поново састану.

"Данас није постигнут договор о регистарским таблицама. Позивам главне преговараче да се поново састану у наредним данима како би договорили о даљем раду и наставили разговоре о другим актуелним питањима. Очекујемо од свих актера да се уздрже од радњи које би могле да угрозе сигурност на терену", написао је Лајчак на Твитеру

Главни преговарач Приштине Бесник Бесљими изјавио је да нема никаквог резултата јер није постигнут договор око главног питања – регистарских таблица.

"Српска страна није имала никакав предлог о томе, па смо морали да тражимо алтернативно решење. Господин Лајчак је предложио да радне групе наставе разговоре следећих месец дана, али је Београд то одбио", рекао је Бесљими. 

На састанку делегације Београда са европским посредником Мирославом Лајчаком било је речи и о Заједници српских општина, несталим, енергетици... 

Делегација Београда прво се састала са европским посредником, а после и делагација Приштине са Лајчаком. Уследио је, потом, директан састанак делегација Београда и Приштине.

уторак, 14. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара