Примопредаја дужности

Досадашњи премијер Војислав Коштуница, који је на челу Владе Србије био два мандата, предао је дужност новом председнику Владе Мирку Цветковићу.

Ресор финансија, који је водио од 2007. године, Цветковић је предао Диани Драгутиновић која на министарско место долази из Народне банке Србије где је била вицегувернер.

Због здравственог стања досадашњег министра полиције Драгана Јочића, примопредаја тог ресора обављена је ван министарства.

Јочић је упознао будућег министра Ивицу Дачића о активностима Министарства у периоду од 2004. до данас.

Дачић је захвалио на постигнутим резултатима у борби против криминала и корупције и нагласио да је један од најважнијих циљева Владе наставак и пооштравање те борбе, и заштита имовине и сигурности свих грађана.

Уз колаче, потпредседник Владе и министар за науку и технолошки развој Божидар Ђелић преузео је ресор од Ане Пешикан. Ђелић је објаснио да ће досадашња министарка, "због доброг вођења министарства и континуитета у раду", постати његов саветник.

Јутрос је први предао кабинет и надлежности министар трговине и услуга Предраг Бубало досадашњем министру пољопривреде Слободану Милосављевићу, који се тако вратио у кабинет у којем је био пре 2004. године.

Министри Млађан Динкић, Вук Јеремић, Драган Шутановац, Расим Љајић, Томица Милосављевић, Милан Марковић и Снежана Самарџић Марковић нису мењали ресоре.

Тако је у седам министарстава данас био уобичајен радни дан.

Примопредаја дужности:

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво