Читај ми!

Лајчак са делегацијама Београда и Приштине у Бриселу, Петковић инсистирао на формирању ЗСО

У Бриселу је завршен састанак делагације Београда и посредника ЕУ у дијалогу са Приштином, Мирославом Лајчаком. Главни преговарач српске стране Петар Петковић је инсистирао на формирању Заједнице српских општина, како је договорено у Бриселу пре скоро девет година.

Специјални представник Европске уније за дијалог Мирослав Лајчак одржао је одвојене састанке са представницима делегацијa Београда и Приштине, Петром Петковићем и Бесником Бисљимијем.

"Интензивна дискусија са двојицом шефова преговарача Бесником Бисљимијем и Петром Петковићем по бројним конкретним темама данас у Бриселу", написао је Лајчак на свом Твитер профилу.

Петар Петковић је на почетку састанка са Лајчаком инсистирао на формирању Заједнице српских општина, како је договорено у Бриселу пре скоро девет година.

Нагласио је да је формирање ЗСО од кључне важности за нормализацију односа као и безбедност Срба на простору КиМ.

Петковић је посредницима ЕУ указао и на чињеницу о повећаним броју инцидената над Србима на КиМ.

Данашња рунда дијалога Београда и Приштине, која се одржава након три и по месеца паузе, наставиће се и у касним поподневним сатима у Бриселу.

Током састанка са ЕУ посредницима у дијалогу разматрају се и теме енергетике, а делегација Београда инсистира на томе да српске компаније у складу са споразумом добију неопходне лиценце за снабдевање електричном енергијом, што је услов за стабилно и безбедно снабдевање електричном енергијом севера Косова и Метохије.

На састанку је разматрана тема несталих на којој Београд инсистира као једном од кључних цивилизацијских питања, наводи извор из српске делегације.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво