Читај ми!

Вучић: Кукан својим искуством дао велики допринос промоцији европских вредности

Председник Србије Александар Вучић изразио је жаљење поводом смрти бившег министра спољних послова Словачке и посланика Европског парламента Едуарда Кукана.

"Са тугом сам примио вест о изненадној смрти Едуарда Кукана, политичара који је својим искуством дао велики допринос промоцији европских вредности. Наш последњи сусрет обележио је његов оптимизам у погледу европског пута Србије, на чему сам му неизмерно захвалан", написао је Александар Вучић на званичном Твитер налогу председника.

Поводом смрти Кукана председник Скупштине Србије Ивица Дачић упутио је саучешће председници Европског парламента Роберти Метсоли.

"Са дубоким жаљењем примио сам вест о изненадној смрти Едуарда Кукана. Дозволите ми да у име Скупштине Србије и у лично име упутим изразе најдубљег саучешћа поводом смрти мог драгог пријатеља и колеге", навео је Дачић у телеграму саучешћа.

Истакао је да су током последњих неколико година успешно, заједничким снагама, радили као кофасилитатори у међустраначком дијалогу у Србији и да је Кукан пружао искрену подршку Србији на европском путу.

"Заиста смо сарађивали у најбољем духу разумевања и пријатељства. Саосећамо се са болом због његовог одласка и изражавам најискреније саучешће члановима његове породице", навео је Дачић.

Бивши министар спољних послова Словачке и посланик у Европском парламенту Едуард Кукан преминуо је у среду у 82. години.

Кукан је био шеф дипломатије Словачке од 1998. до 2006. године. Био је и посланик Европског парламента од 2009. до 2019. године.

Именован је 1999. за специјалног изасланика Уједињених нација за Косово и Метохију.

Учествовао је као један од посредника Европског парламента у међустраначком дијалогу власти и опозиције у Србији.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи