Читај ми!

Вучић са бугарским премијером о гасном конектору у Димитровграду

Председник Александар Вучић састао се бугарским премијером Бугарске Кирилом Петковим, са којим је разговарао о билатералним односима, јачању енергетске сарадње две земље, као и инфраструктурним и економским питањима од заједничког интереса.

Вучић у разговору са Кирилом Петковим је истакао да је пројекат гасовода "Баклански ток" суштински важан за сарадњу и развој региона, а да ће почетак изградње гасног интерконектора у Димитровграду обезбедити сигурно снабдевање гасом и диверсификацију избора снабдевања.

Двојица саговорника констатовала су да ће завршетак изградње интерконектора између Србије, Бугарске и Грчке, допринети још већој стабилности и енергетској безбедности у региону.

Председник је захвалио премијеру Петкову на искреном пријатељству и пуној посвећености развоју блиских комшијских односа Србије и Бугарске.

Премијер Бугарске предложио је на састанку са председиком Србије и интензивирање сарадње привредника и стручњака две земље из области иформационих технологија, као и формирање балканских стартап компанија.

"Наша тржишта су мала, па зато треба удружено да радимо на бољем наступу на трећим тржиштима, али и да размислимо о стварању новог балканског центра за информационе технологије", поручио је премијер Петков.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво