Читај ми!

Четири услова Приштине за организовање избора 3. априла

Главни приштински преговарач са Београдом и заменик премијера Бесник Бисљими поднео је специјалном изасланику ЕУ за дијалог Мирославу Лајчаку предлог од четири тачке како би на Косову и Метохији могло да се гласа на изборима 3. априла.

Власти у Приштини омогућиле би да се на Косову и Метохији 3. априла одрже избори које организују власти у Београду, под условом да се одрже под окриљем београдске канцеларије за везу са Приштином.

То је један од услова у предлогу који је главни приштински преговарач са Београдом и заменик премијера Бесник Бисљими поднео специјалном изасланику ЕУ за дијалог Мирославу Лајчаку, преносе своја сазнања поједини медији у Приштини.

Први услов је да ће бити дозвољено одржавање избора ако у свим документима и на бирачким местима буде коришћен назив "Канцеларија за везу Србије на Косову".

"Влада Косова сагласна је да додели имунитет и дипломатске привилегије бирачким местима и појединцима укљученим у организацију избора", наводи се у предлогу.

Мисија ОЕБС-а би организовала одржавање избора и прикупљање гласова на бирачким местима, други је услов, док би трећи био да се српским политичким партијама и политичарима не дозволи да воде кампању на територији КиМ.

Четврти услов је "примена реципроцитета на грађане Косова који живе у Србији на основу исте праксе".

Овај модалитет би наводно био прихватљив за Куртијеву владу, која би дозволила одржавање српских избора на Косову и Метохији, подвлачи портал Demokracia.com.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво