Читај ми!

Милан Радоичић се током полицијске провере са Брњака вратио у централну Србију

Косовска полиција потврдила је да је Милан Радоичић након што је у четвртак на пункту Брњак покушао да уђе на КиМ вратио у централну Србију, преноси "Коха диторе". Инспекторат косовске полиције препоручио је суспензију три полицијска службеника запослених на Брњаку.

"Осумњичени мушкарац/Србин (улазио на Косово), док су га полицајци проверавали, одвезао се назад у Србију. На основу извршене провере, за осумњиченим се трага на основу судске потернице", наводи се у полицијском извештају за последња 24 часа.

Враћање Радоичића у централну Србији потврдио је и тужилац Расим Маљоку.

Како је саопштила полиција, "бекство се догодило док су га полицајци проверавали".

За Радоичићем је расписана потерница због убиства Оливера Ивановића. Радоичић је извесно време био избрисан са листе тражених особа и то одлуком тужиоца који је водио истрагу.

Након неког времена, Специјално тужилаштво га је поново ставило на листу тражених особа.

Приштински портал "Калксо" преноси да је Милан Радоичић поново стављен на потерницу не за случај Ивановића, већ на захтев Тужилаштва у Урошевцу за случај "Брезовица", покренутог због илегалне градње у националном парку на Шар планини. 

САД су Радоичића ставиле на своју црну листу. Радоичић је потпредседник Српске листе. 

Инспекторат косовске полиције препоручио је суспензију три полицијска службеника, капетана, водника и полицајца, свих запослених на пункту Брњак због пропуста у случају траженог Милана Радоичића, а који се током полицијске контроле вратио у централну Србију. 

Истражиоци Инспектората у консултацији са Основним тужилаштвом у Урошевцу покренули су истражни поступак против тројице полицијских службеника због сумње да су извршили кривично дело "злоупотреба службеног положаја или овлашћења", наводи се у обавештењу инспектората.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво