Читај ми!

Курти: Струја која се потроши на северу КиМ мора и да се плати

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је да је плаћање рачуна за струју једино могуће решење које може бити пронађено за, како је рекао, неплаћање потрошње струје на северу Косова и Метохије.

Аљбин Курти је на конференцији за медије у Приштини изјавио да покушава да са што мање штете и мирним путем дâ епилог питању електричне енергије на северу КиМ, које, према његовим речима, може имати само један облик, а то је плаћање струје од свих оних који је троше.

Навео је, преносе медији у Приштини, да је питање плаћања струје на северу КиМ политизовано пре једну деценију.

"На северу Косова се струја троши и не плаћа. С једне стране, разумемо значај права на снабдевање електричном енергијом. Оно што се потроши мора да се плати, а пре скоро деценију ово питање је политизовано и чак је постојао договор у Бриселу који није спроведен", рекао је Курти.

Аљбин Курти је додао да је тај проблем његова влада наследила од других.

"Ми смо наследили ову ситуацију којом се интензивно бавимо да је што пре решимо, али ја сам уверен да је разлог неплаћања везан и за тамошње нелегалне српске структуре. Верујем да је обичан грађанин Србин свестан да струју мора да плати. Постоје неке структуре које намећу своје интересе и организују неку врсту непослушности Косову и на тај начин наносе штету грађанима без разлике али и нама", рекао је Курти.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се