Читај ми!

Ски-центар Брезовица као ново предузеће у систему Приштине

Kосовска агенција за приватизацију формирала је друштвено предузеће "Брезовица", са општином Штрпце изабрала нови Управни одбор и активирала га у постојећем ски-центру, у склопу фискализације по законима које су донеле централне власти у Приштини.

Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Kурти потврдио да је друштвено предузеће "Брезовица" почело да ради.

"Поздрављамо активирање друштвеног предузећа 'Брезовица', које је већ пуштено у рад, у пуној сагласности са правним системом Kосова. Фискализација у оквиру закона и оснивање овог предузећа сматрани су као предуслови за отварање пута за инвестиције за овај веома важан туристички центар за Kосово са великим потенцијалом за нашу земљу", навео је Kурти током посете Агенције за приватизацију.

Општина Штрпце је прошле недеље саопштила да су стазе за скијаше и бордере већ неко време спремне и да је на Брезовици почела ски-сезона.

"Општинско руководство је заједно са новоименованим Управним одбором ски-центра 'Брезовица' последњих дана напорно радило на обезбеђивању свих потребних услова за почетак нове скикашке сезоне и њен несметан рад", наглашено је тада у саопштењу.

Kурти је поред формирања новог предузећа "Брезовица", међу успехе новог одбора косовске агенције за приватизацију навео припрему завршне стратегије KАП-а, затим идентификацију имовине која се може пренети у такозвани "државни фонд", те смањење трошкова, у износу од преко 2,6 милиона евра.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво