Читај ми!

Вучић у Нишавском крају: Разговараћу да Ражањ добије мањи војни погон

Председник Србије Александар Вучић најавио је током посете Ражњу да ће се разговарати са Југоимпорт СДПР-ом и и домаћим компанијама војне индустрије о могућности отварања једног мањег погона у Ражањ. У Официрском дому у Нишу почео је састанак председника са свим председницима општина Нишавског округа. Вучић je обиласком реновиране Основне школе "Иван Вушовић" у Ражњу започео посету Нишавском округу, где ће боравити три дана.

Александар Вучић је у обраћању мештанима испред основне школе "Иван Вушовић" казао је да је тешко довести неког страног инвеститора у Ражањ и да би зато могао да се отвори мањи погон војне индустрије у којем би било запослено 200 до 250 људи, како би се додатно подигао Ражањ.

Рекао је и да ће се разговарати са Југоимпорт СДПР-ом и домаћим компанијама војне индустрије о могућности отварања једног мањег погона у Ражњу. 

"Када будемо донели одлуку, а донећемо у року од 15 дана, можда већ и сутра или у недељу ујутру на састанку, о изградњи те мање фабрике у индустријској зони Ражања, где ћемо ми као држава да финансирамо комплетну инфраструктуру индустријске зоне, јер општина то не може да уради", навео је Вучић.

Нагласио је да би отварањем погона војне индустрије биле подигнуте плате у том месту, које су сада међу најнижим у Србији. 

Казао је да је договорио и да се уради пут ка Скорици од 6,6 километара и да ће се прво на том путу видети машине.

Председник је рекао да су велики губици на мрежи за водоснебдевање у Ражњу, већи од 50 одсто и да ће за четири или пет месеци бити завршена анализа која ће показати колико треба уложити новца да се побољша ситуација и да ће онда држава брзо уложити тај новац.

"Улагања у Ражањ биће између осам и 12 милиона евра", додао је Вучић.

Каже да ће бити изграђена и фекална канализација у три места: Смиловцу, Скорици и Витошевцу.

"Биће потпуно другачије у Ражњу и грађани ће моћи ту лепше да живе", поручио је Вучић, који је претходно боравио у Новом Саду, где је положен камен темељац за изградњу фабрике електричних мотора јапанске Нидек корпорације.

Председник Вучић састао се данас после подне са председницима општина Нишавског округа.

Састанку у Официрском дому у Нишу присуствују и министар пољопривреде Бранислав Недимовић, министар саобраћаја, инфраструктуре и грађевинарства Томислав Момировић, министарка привреде Анђелка Атанасковић, директор Kоридора Србије Александар Антић, в.д. директор Путева Србије Предраг Дробњак.

Након састанка председник ће се обратити медијима, а потом обићи фабрику "Јумис".

 

Основна школа "Иван Вушовић добила халу за физичко

Радови на изградњи хале за физичко почели су 2016. године, а завршени у новембру ове. За изградњу сале Министарство просвете је издвојило 334.555 евра и за опремање око три милиона динара.

Халу ће осим ученика школе користити и спортска друштва из Ражња.

Основну школу "Иван Вушовић" похађају деца из Ражња, као и у издвојеним одељењима у осам села у околини.

Школа је основана 1838. године, а носи назив по судији и првоборцу НОБ-а Ивану Вушовићу. У школи ради 53 људи.

Вучић је најавио да ће се радити и друга фаза реконструкције те школе.

На почетку обиласка нове фисклутурне сале он је одиграо две партије шаха са једним учеником и једном ученицом.

Посебно га импресионирала брза, и нападачка игра девојчице, са којом се најдуже задржао у игрању шаха.

"Само нападај, лепо је што нападаш. Фасциниран сам твојом брзом игром", рекао је он.

Такође се упознао са стреличарском екипом, информишући се о њиховој опреми. Потом је упознао малишане локалног фудбалског клуба „Буковик", који су, као и сви остали, изразили огромно задовољство што су коначно добили одличне услове за тренинг.

У карате секцији посебно га је одушевио малишан Виктор, којег је једва навео да се мало насмеши.

"Као да гледам мог Вукана тако се и он намршти када се наљути", казао је председник.

Задржао се кратко и са кошаркашима, одбојкашима и стонотенисерима, али и гимнастичарима, који су у фискултурној сали школе добили могућност да тренирају у достојанственом условима.

Састанак с  Министарством одбране и командом Војске Србије

Председник ће се у суботу у касарни "Мија Станимировић" састати са руководством Министарства одбране и командним кадром ВС у ширем саставу, а након тога је планиран састанак са руководством Министарства одбране и командним кадром ВС у ужем саставу.

У Нишу ће након тога уследити приказ рада дивизиона самоходних топ хаубица "НОРА Б-52 М15" и приказ вежбе на положају Лисинац.

Председник ће, како је наведено у најави, ручати са војницима и официрима.

У недељу Вучић ће се на војном аеродрому "Наредник-пилот Михајло Петровић" састати са представницима одбрамбене индустрије Србије, након чега је предвиђен приказ способности хеликоптерских јединица Ратног ваздухопловства и ПВО и 63. падобранске бригаде, а затим и изјаве за медије.

Вучић је недавно најавио да ће ићи у вишедневну посету Нишавском округу како би са представницима тог округа разговарао о даљем развоју југа Србије.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво