Читај ми!

Оштра полемика Драгане Ракић и Владимира Орлића о борби против епидемије

Заменица председника ДС-а Драгана Ракић каже за РТС да је потпуно погрешно што су све време пандемије главну реч водили политичари, а не лекари. Народни посланик и члан председништва СНС-а Владимир Орлић истиче да власт јесте слушала препоруке стручњака и лекара, и да то цела Србија зна. Ракићева је, што се тиче избора, рекла да још нису одлучили у ком ће формату изаћи, док Орлић наводи да се са СПС-ом разговара о томе да ли ће изаћи на заједничкој или на одвојеним листама.

Драгана Ракић и Владимир Орлић говорили су у Јутарњем програму о међустраначком дијалогу, изборима и епидемијској ситуацији.

Ракићева је истакла да они који протестују против мера Кризног штаба, то раде на погрешним адресама, да су адреса за протест Александар Вучић и Председништво. Разуме, каже, њихово незадовољство и неке од разлога због којих протестују, али не подржава све њихове разлоге.

"Желим да им кажем да нису лекари из Кризног штаба криви. Једини кривац за то што је власт изгубила потпуну контролу над пандемијом јесте Александар Вучић, који доноси апсолутно све одлуке у овој држави", сматра Ракићева и додаје да је потпуно погрешно што су све време пандемије политичари били ти који су водили главну реч, а не лекари.

Орлић истиче да власт јесте слушала препоруке стручњака и лекара, и да то цела Србија зна.

"Видите колико је ово било страховито неодговорно. Чули сте сада управо поруку – треба да се иде људима на врата, да им се иде под прозоре, само треба да се иде Александру Вучићу. То је била та порука", оценио је Орлић.

Разумео би, напомиње, замерку да држава није обезбедила вакцину, али, како указује, држава је вакцину обезбедило свима.

Оцењујући рад Владе, Драгана Ракић је рекла да је то "најнебитнији састав владе у историји Србије". "Ово је влада која има највише умрлих од 1945. године. У овој години је највише умрлих грађана. Животни стандард никад гори", додала је Ракићева.

Орлић је, са друге стране, навео да је плата некада била 330 евра, а да је у овом тренутку преко 560, и да се иде ка 600 евра.

Коментаришући најаву потписивања споразума о изборним условима са делом опозиције без европских посредника, Ракићева је истакла да разговор без посредника из Европске уније није никакав дијалог.

Према речима потпредседнице ДС-а, опозиција се ујединила, а још нису донели одлуку у којем формату и како ће учествовати на изборима.

Орлић је, што се тиче наступа СНС-а и СПС-а на заједничкој или одвојеним листама на парламентарним изборима, рекао да се о томе разговара.

"О томе је говорио и председник Вучић. Ми никада нисмо имали проблеме са тим да успешну политику водимо тако да у њој може да учествује, подржи и дâ свој допринос свако ко то жели", истакао је Орлић.  

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво