Читај ми!

Кристофер Хил нови амбасадор САД у Србији

Председник САД Џозеф Бајден номиновао је дипломату Кристофера Хила за новог амбасадора Сједињених Америчких Држава у Србији, наведено је на сајту Беле куће. Хил је био амбасадор у Ираку, Кореји, Пољској и Македонији. Домаћој јавности познат као специјални изасланик САД за Косово у дипломатским покушајима који су окончани преговорима у Рамбујеу.

У биографији Кристофера Хила наводи се да је каријерни дипломата, члан службе спољних послова. Хил је професор на Универзитету Колумбија на катедри за међународне и јавне послове.

Након повлачења из службе спољних послова 2010. године Хил је био амбасадор САД у Ираку, Кореји, Пољској и Македонији, помоћник државног секретара за питања источне Азије и Пацифика и шеф америчке делегације у преговорима о Северној Кореји.

Био је "члан преговарачког тима чији су напори довели до Дејтонског мировног споразума, чиме је окончан сукоб у БиХ".

Десет година је био декан школе за интернационалне студије Џозеф Кембел, а затим је предавао и на Универзитету у Денверу, наводи се на сајту Беле куће.

Добитник је бројних признања, укључујући награду Роберт С. Фрејжер за преговоре о миру и награду за изузетну службу државног секретара.

Хил је познавалац прилика на Балкану. Био је представник САД у дипломатском покушају који је на крају окончан преговорима о Косову у Рамбујеу. 

Говори српски, пољски, македонски и француски језик.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво