Читај ми!

У Приштини увели намете на робу неких компанија из централне Србије

Влада у Приштини увела је антидампинг мере заштите за три врсте производа компанија из централне Србије, због тога што су на тржишту Косова и Метохије продавани по нижој цени него у месту где су произведени.

Увођење антидампинг мера потврдила је министарка индустрије, предузетништва и трговине владе у Приштини Розета Хајдари.

"Донели смо две одлуке о антидампинг мерама заштите. Једна одлука намеће антидампинг меру од три цента по килограму на увоз животињског и живинског концентрата из Србије. Друга одлука намеће антидампинг меру од три цента за грађевинске блокове пореклом из Србије", рекла је Хајдаријева на конференцији за медије у Приштини.

Навела је да су одлукама претходиле одвојене истраге и анализа и да се поступило у складу са захтевима локалних произвођача, као и да је истрагом потврђено да се поменути производи продају по нижој цени на тржишту Косова и Метохије него на тржишту где су произведени.

Директор одељења за трговину Зеф Дедај рекао је да ће ефекат ове мере бити смањење увоза од фирми из централне Србије и да је одлука пројектована на шест месеци.

Ако буде потребно, рекао је Дедај, мера ће бити повећана са три на четири цента по килограму, пренели су приштински медији.

Министарка Хајдари је, говорећи и о могућности пуног реципроцитета према предузећима из централне Србије, навела да њено министарство наставља да координира са царином и другим институцијама документовање трговинске баријере из централне Србије и да осетљивост случајева не дозвољава да износи детаље у, како је навела, одбрани предузетништва и трговине.

"Ако вам кажемо о нашим поступцима, оштетићемо те радње", рекла је Хајдари и додала да су из Приштине у 24. септембра ове године послали писмо Цефти да се Косово представља без посредовања Унмика.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво