Читај ми!

Милићевић (СПС) и Јаковљевић (Двери) о наставку дијалога уз учешће ЕП

Сутра се у Београду наставља дијалог власти и ванпарламентарне опозиције, уз посредовање посланика Европског парламента. Да ли се током овог викенда може очекивати напредак у преговорима и када ће бити постигнут договор, за РТС су говорили Ђорђе Милићевић, потпредседник СПС-а, и Милован Јаковљевић, потпредседник Двери.

Милићевић и Јаковљевић полемисали су о дијалогу власти и опозиције, а део разговора протекао је у надгласавању и препирању.

Милован Јаковљевић рекао је да Двери "у интересу државе и народа" разговарају на оба колосека, и у дијалогу без представника Европског парламента и у дијалогу с њима.

Каже да је предлог који су послали европарламентарцима исти као онај који су Двери послале представницима влaсти – најмање 50 oдсто представника опозиције у РИК-у, слобода медија, контрола и надзор изборног процеса.

"Тражићемо исто оно што смо тражили у разговору на првом колосеку. Ако ово буду козметичка решења и ако се наши амандмани не уваже у некој мери у којој процене Двери, нећемо ићи у пасивни бојкот, него у активне протесте, грађанску непослушност", рекао је потпредседник Двери.

Додао је да ће покрет Двери, ако прихвати изборне услове и договор у дијалогу, кандидовати лидера Двери Бошка Обрадовића као неког ко, каже, "није ни по укусу Запада ни по укусу власти". 

На питање о упаду Двери у РТС у марту 2019. године, Јаковљевић је рекао да то нису били чланови Двери, већ су "имали јасна обележја – петокраке". Припадају, каже, "бољшевичко-комунистичкој организацији или СНС-у или можда проевропској опозицији".

Ђорђе Милићевић, потпредседник СПС-а, рекао је да одређени сегменти документа који су послали представници ЕП прихватљиви.

"Мислим да доста каснимо с тим разговором и да су могли да прихвате предлог Дачића да се разговара још у марту. Сачинили су некакав документ на основу платформе коју су достављале странке", истиче Милићевић.

Каже да је задовољан што се дијалог води на два смера јер је, истиче, важно да се чују сугестије странака које желе учешће странаца и сугестије странака које не желе учешће странаца.

Милићевић наглашава да СПС осуђује упад Двери у РТС.

"Залажемо се за равномерну засупљеност свих политичких опција које ће учествовати у изборном процесу, али то не значи да ће се бавити уређивачком политиком. Немојте да болујемо од амнезије да је неко био са петокраком, видело се ко је био у РТС-у, мене нисте могли видети, али сте друге политичаре, из опозиције, могли видети", рекао је Милићевић.

Наводи да се настављају разговори СПС-а са СНС-ом о даљој сарадњи.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво