Читај ми!

Бисљими најављује реципроцитет о регистарским таблицама од 15. септембра

Потпредседник косовске владе Бесник Бисљими најавио је да у Приштини не прихватају продужење привременог споразума о регистарским таблицама возила из централне Србије након 15. септембра, када споразум истиче.

Бисљими је након састанка са Мирославом Лајчаком у Бриселу, рекао "да ће се Приштина понашати исто као што се Београд понаша са регистарским таблицама косовских возила са ознакама РКС, најавивши увођење реципроцитета", преноси Коха диторе.

Према досадашњем споразуму, сва возила са регистарским таблицама КС могла су да уђу у централну Србију, док за возила са регистарским ознакама РКС мора да се добију привремене, пробне таблице.

Возила са регистарским таблицама из централне Србије могу слободно да пређу административни пункт према КиМ, без додатних процедура.

Бисљими, у својству главног приштинског преговарача, очекује да ће нове мере бити примењене од 15. септембра.

Ово је била једна од тема о којој се разговарало јуче у Бриселу између Београд и Приштине, пре данашњег тројног састанка, посредством ЕУ.

Бисљими је рекао да је једина тема око које су се стране сложиле на одвојеним састанцима са Лајчаком била о несталим особама.

"Међутим, Приштина има своје услове чак и по том питању, с обзиром да је Београд у своју делегацију укључио Вељка Одаловића, осумњиченог за злочине на Косову, који је председавајући Одбора за нестала лица у Србији", рекао је Бисљими.

"Косово би могло да одбије састанак ако Одаловић седи за преговарачким столом. Косово ће покренути поступак за проглашење Одаловића за непожељну особу", најавио је Бисљими.

На састанку са Лајчаком разговарало се и о енергетиции на северу КиМ, тј. како пронаћи начин наплате енергије у тој области.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара