Читај ми!

Међусобне оптужбе Алексића и Орлића, најмање о изборним условима

У оквиру циклуса разговора представника власти и опозиције на РТС-у Мирослав Алексић из Народне странке и Владимир Орлић из Српске напредне странке говорили су о дијалогу о изборним условима који се води на два колосека – са представницима Европског параламента и без њиховог учешћа. Гости Јутарњег програма су најмање говорили о најављеној теми, а највише углас и вређајући се међусобно.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је, говорећи о изборним условима, да имају комуникацију са представницима Европског парламента и да рок и даље није пробијен, пошто је 1. септембар рок да се достави предлог документа о којем ће се разговарати 17. и 18. септембра.

"Тада ћемо видети да ли можемо да имамо изборе у овој земљи или их нећемо имати. То што опозиција прихвата да разговара са овим криминализованим режимом заправо показује једну добру вољу да, после свега што смо гледали и видели, ипак седнемо за сто и пробамо да нормално и цивилизовано говоримо", казао је Алексић.

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић је, говорећи о изборним условима, оценио да су они "фантастични" и навео, мислећи на опозицију, да су "сви излазили на изборе када су добри и када им доносе неке паре".

"Што се тиче изборних услова, они сами најбоље знају да су им ти изборни услови онако добри какве они нису хтели да пруже никад никоме у време када су били на власти. Овај пример, да долази ванпарламентарна опозиција, то у њихово време није било. Они сами себе ономад не би, овакве какви су данас, пустили на телевизију", казао је Орлић.

Нагласио је да је најзанимљивије да "видимо шта је демократија по њиховим узусима".

Алексић је током разговора оптужио режим да је "криминализован" и навео да публика РТС-а није упозната са тим, док је Орлић те оптужбе одбацио, тврдећи да је Алексић осуђен због неистина које је говорио. Мирослав Алексић је то порекао.

Гостовање Мирослава Алексића и Владимира Орлића у Јутарњем програму РТС-а у целости погледајте у видео-снимку на почетку текста.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво