Читај ми!

Петковић: Курти директно урушава дијалог и све што је договорено

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је да Аљбин Курти поновљеним претњама о увођењу реципроцитета према званичном Београду директно урушава дијалог и све што је у споразумима договорено и отворено иде у правцу покушаја нове дестабилизације прилика на терену.

Питање тзв. реципроцитета је заправо еуфемизам за подизање нових економских баријера којима су били изложени Срби на КиМ и Београд током трајања антицивилизацијских такси од 100 одсто, наводи се у саопштењу Канцеларије за Ким.

"Зато би Куртију било боље да се уместо оваквих најава једностраних потеза које директно урушавају дијалог, посвети спровођењу до сада постигнутих споразума, посебно формирању Заједнице српских општина", истиче Петковић.

Према његовим речима такве неодговорне изјаве представљају наставак Куртијеве отворене опструкције према дијалогу и званичницима из Брисела, а докле иде мржња према званичном Београду сведочи и најновија порука да ће Приштина спалити тестове на  ковид 19 које им је донирао Београд.

Директор Канцеларије за КиМ додаје да Курти нападајући иницијативу "Отворени Балкан", која треба да омогући просперитет и нове економске бенефите грађанима који живе на овим просторима, још једном показује сву своју политичку кратковидост и заглављеност у прошлост.

"Више је него јасно да у Приштини не постоји слух ни за једну иновативну политичку идеју уколико има било какве везе са Београдом и да је једина политика којом се Приштина води огољена мржња, претње и уцене", наводи Петковић.

Констатује да Курти, робујући назадним политикама које регион враћају деценије уназад, наноси огромну штету свим људима који живе на простору Косова и Метохије и којима су потребни економски напредак и бољитак, борба са ковидом 19 и другим изазовима, а не спаљивање тестова, увреде и претње.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво