Читај ми!

Милица Ђурђевић Стаменковски и Ђорђе Милићевић за РТС о страначком дијалогу и изборним условима

Ситуација у Скупштини је тешка, практично нема представника опозиције, али ће парламент изгледати потпуно другачије ако се изборимо за фер изборне услове, каже за РТС председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски. Ђорђе Милићевић, потпредседник СПС-а навео је да је конкретан договор у дијалогу са странкама без представника ЕП да сви разговори буду завршени шест месеци пре почетка изборне кампање.

Председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски и потпредседник СПС-а Ђорђе Милићевић разговарали су у студију РТС-а о изборним условима и о томе докле се стигло у међупартијском дијалогу без посредника.

Милица Ђурђевић Стаменковски рекла је да постоје помаци и захвалила РТС-у јер је дао прилику да се чује и глас опозиције.

"Преговори још увек трају, изнели смо захтеве по различитим питањима, још увек не могу да дам коначну оцену, јер нисмо добили одговор да ли ће захтеви бити усвојени", додала је Ђурђевић Стаменковски.

Нада се да ће у понедељак, приликом сусрета са председником Вучићем, имати барем начелан одговор на питање шта је то што је владајућа коалиција спремна да учини како би се чуо глас опозиције.

Оценила је да је ситуација у Скупштини тешка и да практично нема представника опозиције.

"Та ситуација није добра за Србију, шаље се лоша порука међународној заједници, и води у нестабилност, јер оставља јаз међу нама. Оно што треба да се расправља у Скупштини, измешта се на улицу", указала је председница Српске странке Заветници.

Уколико се изборе за фер услове, додала је, парламент ће изгледати потпуно другачије. "Сви ћемо имати прилику да изнесемо ставове грађана и прикажемо другачије лице Србије", поручила је Ђурђевић Стаменковски. 

Ђорђе Милићевић, потпредседник Социјалистичке партије Србије сматра да медији треба да буду аутономни, и слаже се са равноправном заступљеношћу листа током кампање.

"С тим што та равноправна заступљеност не значи само да будете присутни пет, десет, петнаест минута и да издекламујете то што имате, већ се залажемо за тематске дебате како би изборне листе могле да представе програме и људе који ће бити гарант за реализацију програма", рекао је Милићевић.

Нагласио је да је СПС изричито против тога да, када се говори о равномерној заступљености, "присуство имају странке које не учествују у изборној трци".

Милићевић је навео да СПС учествује у разговорима на оба колосека, и истиче да није лако ни на једном.

"Конкретан договор у дијалогу са странкама без представника ЕП је да сви разговори буду завршени шест месеци пре почетка изборне кампање. Мислим да смо кренули на време", оценио је Милићевић.

Када је реч о дијалогу уз посредовање ЕП, СПС сматра да се са тим дијалогом каснило.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво