Читај ми!

На цркви у Приштини исписан графит "Исус мрзи Србе"

После јучерашње литургије у недовршеном храму Христа Спаса у Приштини освануо је графит "Исус мрзи Србе", јавља дописник РТС-а.

Дипломата и писац Јан Банкрофт објавио је на свом Твитер налогу да је графит исписан на цркви у којој је јуче после 23 године, први пут служена литургија. 

"'Исус мрзи Србе', речено ми је да је ово свеже исписан графит на недовршеној српској православној цркви у Приштини након данашње литургије, која је била прва литургија од 1998. године", написао је Банкрофт.

Реаговао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекавши да су на поруке мира одговор графити мржње.

"На грађење суживота, одговор су баријере и забране. На обележавање славе и молитву, одговор су полиција, протести и претње рушењем. Има ли истинског помирења и будућности са оваквим антицивилизацијским поступцима из Приштине", написао је Петковић на Твитеру.

Студенти приштинског универзитета на албанском језику заказали су за данас у 11 сати протест испред православне цркве, негодујући због служења литургије у њој.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво