Читај ми!

Вучић сутра са Палмером и Лајчаком

Заменик помоћника државног секретара и специјални представник за Балкан Метју Палмер допутоваће данас, након посете Приштини, у Београд, потврђено је "Танјугу" у амбасади САД у Београду. Палмер ће се у току дана незванично састати са председником Србије Александром Вучићем.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак са председником Србије разговараће у четвртак после подне, а после сусрета са Лајчаком председник Вучић разговараће званично и са Метјуом Палмером, са којим ће незванични сусрет имати данас.

Према информацијама Танјуга, након појединачних разговора, председник Вучић, Лајчак и Палмер ће одржати заједнички састанак, после којег није предвиђено обраћање медијима.

Лајчак и Палмер су претходна два дана боравили у Приштини, а како је специјални изасланик ЕУ за дијалог изјавио, сврха ове посете је припрема за први састанак премијера Куртија и председника Вучића на високом нивоу, који ће бити одржан за неколико дана у Бриселу.

Палмер је у Приштини поновио став да САД снажно подржавају дијалог Београда и Приштине који би требао да резултира постизањем коначног споразума и међусобним признањем и на заједничкој конференцији за новинаре са Мирославом Лајчаком, рекао да САД није страна у дијалогу, већ партнер који има за циљ унапређење односа две стране.

Поручио је и да би Заједница српских општина требало да се формира у складу са договором Београда и Приштине.

Наставак дијалога у Бриселу биће одржан, како се очекује, 15. јуна.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво