Читај ми!

Нови Пазар, скуп подршке народу Палестине

Неколико стотина грађана окупило се у подне у Новом Пазару у знак подршке народу Палестине. Окупљени су захтевали да се заустави насиље у којем је до сада погинуло више од 100 Палестинаца и обнове мировни преговори са Изрелом.

Скуп подршке под називом "Стоп израелској бруталности и арапској несолидарности према палестинском народу", организовала је Санџачка демократска партија блиска Расиму Љајићу.

Скупу су присуствовали челници те странке и градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

Председница Форума жена СДП-а Азамела Папић рекла је да не треба ћутати над злочином.

"Ћутањем смо само саучесници свега, а недужни страдају и своју крв проливају. Да ли је људски гледати све то, а не изговорити ни једну једину реч? И њима је данас Бајрам, а како га они прослављају?", рекла је Папићева.

Одборница у Скупштини Града Новог Пазара Емира Колашинац прочитала је проглас упућен свим актерима на геополитичкој сцени, пре свега УН и САД да учине све што је у њиховој моћи да се зауставе сукоби Израела и Палестинаца.

Окупљени у пешачкој зони носили су заставе Палестине, као и транспаренте са натписима попут "Сачувајмо Палестину", "Стоп израелском прогону Палестинаца" и "Стоп убијању деце".

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво