Читај ми!

Завршен састанак Вучића и Шапића, уједињење до краја маја

Састанак делегација Српске напредне странке (СНС) и СПАС-а завршен је око 18 часова, а председник СНС Александар Вучић кратко је новинарима рекао да су разговорали "о много чему", док је лидер СПАС-а Александар Шапић најавио уједињење те две странке до краја маја.

Шапић је прецизирао да ће до тада бити одржан Главни одбор странке и јавност добити више информација.

"Утисак је добар, све је онако како смо и очекивали. Причали смо сада о неким техничким стварима и о тачкама око којих ћемо се уједнити", рекао је Шапић новинарима.

На питање да ли је СПАС једногласно донео одлуку на органима странке о уједињењу, Шапић је казао да ће се Главни одбор тек одржати, али је напоменуо да су сви у Председништву странке обавештени, као и локални одбори у Србији, те да је реакција боља него што је очекивао.

На питање о чему су данас говорили, Шапић каже да не би о детаљима, али да ништа "спектакуларно" није било, односно говорило се о томе што су Вучић и он већ започели раније.

"Обавестићемо вас у наредном периоду о тачкама око којих смо се одлучили да се ујединимо и на који начин ће то технички да се спроведе. Ја очекујем до краја маја, они (СНС) ће вам дати информацију више. Мислим да би до краја маја требало да буде Главни одбор када би требало све да се спакује", истакао је Шапић.

Упитан када ће бити одржан следећи састанк, Шапић је одговорио да ће две странке бити у дневној комуникацији.

Састанак делегација у седишту СНС завршен је око 18 часова, а седиште те странке убрзо после Шапића напустио и председник Вучић који је на питање о чему су разговарали кратко прокоментарисао "о много чему".

У делегацији СНС су, осим Вучића, били партијски функционери Синиша Мали, Милош Вучевић, Дарко Глишић и Дејан Ђурђевић, а Шапић је дошао са члановима Председништва СПАС-а Маријом Лековић и Радованом Тврдишићем.

Пре неколико дана председник Србије и СНС Александар Вучић објавио је да је поднео предлог Председништву СНС, који је једногласно прихваћен да се формира радна група која ће кренути у разговоре са СПАС-ом Александра Шапића око уједињавања у једну политичку странку.

Шапић је после Вучићеве изјаве рекао да је расположен да прихвати предлог председника Вучића о уједињењу СНС и СПАС, и додао да се нада да ће договор о томе бити постигнут и да ће већ, можда од јуна две странке бити део заједничке организације.

Истакао је да је идеја о уједињењу дошла од председника СНС и да је реч "о природном процесу" с обзиром на програмска начела његове странке, које се нису или су се мало променила и суштински нису у супротности са актуелном државном политиком.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво