Читај ми!

Почеле консултације дела опозиције и европосланика

У седишту Делегације Европске уније у Београду почеле су онлајн консултације дела опозиције окупљене око ССП Драгана Ђиласа са европарламентарцима у оквиру међустраначког дијалога за побољшање изборних услова у Србији.

На састанак су дошли председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, председник Демократске странке Зоран Лутовац, председник Покрета слободних грађана Павле Грбовић, председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић и председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић.

У онлајн консултацијама  учествују европосланици Тања Фајон и Владимир Билчик, а предвиђено је да састанак траје око два сата.

Ђилас је раније саопштио да ће његова порука бити јасна, да нема и неће бити трговине и погађања са режимом око права грађана да слободно изаберу власт на свим нивоима уз истинито информисање, без притисака, уцењивања бирача и изборних злоупотреба.

Грбовић је раније за Танјуг рекао да очекује да дијалог буде озбиљан, далеко озбиљнији него што је био пре две године те да су они фокусирани искључиво на исход дијалога који мора да омогући нормалне услове за политичко деловање не само у току кампање већ 365 дана годишње.

Грбовић је рекао и да су проблеми познати као и да споразум може да се постигне ако постоји политичка воља како са стране власти тако и са стране посредника из ЕУ.

У току дана у седиште Делегације ЕУ треба на консултације да дођу и представници групације од 11 странака, међу којима су СДС Бориса Тадића и Нова странка.

среда, 29. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије