Читај ми!

Фон Крамон: У Приштини се жале на мешање Београда, а Курти гласа у Албанији

Косовски премијер Аљбин Курти објавио је на свом Твитер профилу да је искористио своје право као "носилац двојног држављанства" и да је гласао на парламентарним изборима у Албанији, док је европосланица и известилац Европског парламента за Косово Виола фон Крамон његов потез назвала "неприхватљивим".

Курти је Твитеру написао да "данас сунце сија у Албанији, док људи гласају на парламентарним изборима". "Како имам двојно држављанство, искористио сам своје право да гласам, и позивам све да масовно гласају. Као премијер, повећаћу и појачаћу сарадњу са победницима на изборима, ко год то био", написао је Курти.

На његову објаву на Твитеру реаговала је посланица Европског парламента и известилац за Косово те институције Фон Крамон.

"Не могу да разумем о чему се овде ради. С једне стране, сви се на Косову жале на мешање Србије или њеног председника Александра Вучића, али с друге стране видимо да косовски  премијер чак гласа у Албанији. Није прихватљиво. Бар не за мене", прокоментарисала је Крамон на Твитеру.

Петковић: Kуртијево учешће на изборима корак у реализацији великоалбанске идеје

"Kо год је до сада имао дилеме у погледу планова Аљбина Kуртија о формирању 'велике Албаније', данас је могао да се увери како Kурти пред очима комплетне међународне јавности показује да је његов први, једини и основни циљ формирање ове опасне творевине која директно поткопава мир и стабилност на подручју Западног Балкана", каже директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Наводи да Kуртијево учешће на изборима у Албанији и поруке које је одатле послао, само су корак даље у реализацији његове великоалбанске идеје.

"Због тога данашње Kуртијеве речи и гест треба да алармирају комплетну међународну јавност која таквим идејама једном заувек треба да стане на пут", каже између осталог Петковић.

 


субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се