Читај ми!

Вучић са словачким шефом дипломатије: Политички дијалог и економска сарадња две земље стално напредују

Председник Александар Вучић састао се са министром спољних и европских послова Словачке Иваном Корчоком и изразио захвалност што Словачка истрајава у принципијелном ставу да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије непризнавањем једнострано проглашене независности Косова.

Александар Вучић је са задовољством констатовао да политички дијалог двеју земаља, као и економска и сарадња у свим другим областима од заједничког интереса, стално напредују.

Такође, захвалио је Словачкој што подржава и, кроз техничку помоћ, конкретно помаже европски пут Србије.

Председник је госта из Братиславе упознао са ситуацијом у региону и поздравио ангажовање словачког дипломате Лајчака као специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања на Западном Балкану.

Вучић је, овом приликом, поновио да је Србија посвећена одржавању стабилности на Западном Балкану и да ће наставити да води политику мира и сарадње у региону.

На састанку је изражена нада да ће Србија и Словачка, као и читав свет, успети да се, уз солидарност и заједничким напорима, изборе са изазовима и последицама пандемије и посвете економском развоју.

Ваучић је захвалио министру Корчоку на донацији медицинске опреме за борбу против ковида 19.

Двојица саговорника су разговарали и о могућим новим инвестицијама и заједничким пројектима.

Председник Вучић и министар Корчок су се сагласили да су Словаци, који живе у Србији, посебна спона између двеју земаља, чији положај ће, по речима председника, Србија и даље унапређивати.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво