Потписан коалициони споразум ДС и СПС

Споразум о сарадњи, који садржи начелне принципе и циљеве будуће Владе Србије, потписали су лидери ДС и СПС, Борис Тадић и Ивица Дачић. Декларација о политичком помирењу СПС и ДС биће потписана следеће седмице, најавио је Дачић.

"Декларација о политичком помирењу и заједничкој одговорности за остваривање визије Србије" представљаће "основу за вођење јединствене

политике Србије као демократске, целовите, економски развијене и социјално праведне државе", раније је најавио Дачић.

Потписивању споразума су у згради Председништва Србије испред коалиције СПС-ПУПС-ЈС присуствовали Ивица Дачић, Жарко Обрадовић, Милутин Мркоњић, Славица Ђукић-Дејановић, Драган Марковић и Јован Кркобабић.

После потписивања споразума, председник СПС-а рекао је да ће се владајућа коалиција залагати за очување територијалног интегритета, наставак европских интеграција, економски развој и постизање социјалне правде.

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС имаће место првог потпредседника, који ће уједно бити министар полиције, потпредседника владе задуженог за рад и социјалну политику и имаће министре рударства и енергетике, за инфраструктуру и за просвету, рекао је Дачић.

Није желео да открије ко ће бити на тим функцијама, већ је најавио да ће то бити саопштено наредне недеље, када се сазове седница парламента на којој ће бити изабрана влада.

Дачић је казао да на данашњем састанку није било речи о формирању власти у Београду.

Демократска странка потписаће споразуме и са другим странкама које су биле на листи За европску Србију, а то је већ учинила са Г17 плус.

У споразуму који су потписали лидери ДС и Г17 плус Борис Тадић и Млађан Динкић, као циљеви владе наведени су: бржи улазак Србије у ЕУ, наставак борбе против корупције и криминала, социјално праведније друштво, јачање економије и наставак дипломатске борбе за очување Косова и Метохије у саставу Србије.

Повезане вести:

Дачић: Коалициони споразум са ДС идуће седмице

Тадић и Динкић потписали коалициони споразум

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи