СНС: Влада и њених 18 грехова

Члан правног савета Српске напредне странке Марко Ђурић оценио да Влада Србије треба да сноси политичку одговорност због 18 кључних политичких грехова према грађанима Србије и интересима државе.

Поводом годину и по дана рада Владе Србије, Српска напредна странка затражила је њену политичку одговорност због 18 кључних "политичких и економских грехова" према грађанима и интересима државе.

"Симболично смо издвојили 18 потеза које је Влада починила и због којих мора политички да одговара пред грађанима Србије и на тај начин покаже да је спремна да преузме одговорност за своје потезе", рекао је члан правног тима СНС Марко Ђурић на конференцији за новинаре.

Ђурић је издвојио "штетан и проитивуставан Статут и Закон о утврђивању надлежности Војводине, политички мотивисану и неуспелу реформу правосуђа, драконски Закон о јавном информисању, изиграна предизборна обећања везана за расподелу акција".

Говорећи о одредбама радне верзије нацрта закона о народној скупштини који су последњих дана обелодањене у медијима, Ђурић је оценио да би њиховим усвајањем било омогућено да републички посланици под привилегованим условима одлазе у пензију.

"Енергично се противимо свакој врсти позитивне дискриминације посланика у односу на пензионере и грађане Србије", казао је Ђурић.

Говорећи о полицијској акцији "Морава", у којој је, према његовим речима ухапшено више од 500 нарко дилера, Ђурић је запитао да ли је тачно да је више од 450 ухапшених особа сада на слободи.

"Захтевамо од владе и од Министарства унутрашњих послова да хитно обелодане колико је од 500 ухапшених у овом тренутку на слободи", рекао је Ђурић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи