Читај ми!

Курти и Османи у Северној Митровици, Срби негодовали

Аљбин Курти и Вјоса Османи, кандидати за посланике покрета Самоопредељење ушли су у северни део Косовске Митровице, што је изазвало негодовање групе Срба у том граду.

Курти и Османи ушли су у северни део из јужног дела града, били су у посети албанским породицама у северном делу Митровице, иако предизборна кампања за изборе 14. фебруара још није ни почела.

Ненајављена посета Куртија и Османијеве изазвала је негодовање Срба што је довело до појаве бројних полицијских снага на улицама, посебно на мосту око реке Ибар који раздваја Митровицу на северни и јужни део.

Приштински медији преносе да су Курти и Османијева прекинули посету.

Реагујући на долазак Куртија и Османијеве у северни део Косовске Митровице са наоружаном пратњом, председник Српске листе Горан Ракић је рекао да је то апсолутно недопустива провокација смишљена да се изаову инциденти и немири.

"То што су у својој пратњи имали људе са обележјима ОВК показује нескривену намеру да се изазове реакција Срба, који су својим окупљањем, звиждуцима и позивима да напусте север исказали јасан протест. Захваљујем грађанима Северне Митровице који су били уздржани и нису насели на ову провокацију, али су уједно показали чији је ово простор и коме припада, да провокатотима овде није место", рекао је Ракић.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара