Читај ми!

Вучић: Имамо слику о могућим учесницима у убиству Ивановића

Држава Србија ће се борити на сваки начин да пронађе оне који су починили убиство Оливера Ивановића, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Александар Вучић је истакао да наше службе већ неколико месеци имају комплетну слику о онима који би имали мотив и који би могли да буду умешани у тако тежак и језив злочин.

"Они раде свој посао, имајући у виду немогуће услове, јер немамо ефективну контролу на терену од 1999 , а посебно од 2010. и 2011. године", рекао је Вучић на новинарско питање да ни после три године од убиства Ивановића случај није решен.

Вучић је напоменуо да српске службе имају комплетну слику о злочину и о лицима која би могла да буду умешана и да су наше безбедносне агенције завршиле све што су могле.

"Недостаје чињеница да нисмо могли да будемо присутни на увиђају и немамо директне доказе. За то је потребно да добијемо или неке материјале са увиђаја или директно признање неког од учесника", објаснио је Вучић.

Истакао је да ће се Србија борити до краја да пронађе оне који су такав злочин урадили, а како је додао, не жели да говори о цистернама, секундама и ко је на чему зарађивао.

Јуче је бивши косовски полицајац Фадиљ Сиљевићи пронађен мртав у брдима изнад језера Бадовац, а према наводима приштинских медија он се налази на списку сведока Специјалног тужилаштва у Хагу.

Одговарајући на питање у вези са тим, Вучић је рекао да то није први такав случај, подсетивши да је најчуднија била смрт сведока у процесу против Рамуша Харадинаја, у саобраћајној несрећи у Подгорици пре неколико година.

"Али, мислим да је то питање за Европљане и Американце, који су твроци тзв. државе и нека они себи одговоре на та питања. Нажалост, многи ће због тога да изгубе животе, али ми ту не можемо ништа да променимо", рекао је Вучић.

Председник Србије није данас желео пред амбасадорком Кине да одговара на питања о опозицији у Србији, а на питање о иницијативи дела опозиције да се формира Министарство за изборе, иронично приметио да мора да је претходних дана био "пун Месец".

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво